perjantai 8. tammikuuta 2016

VAUVAN NEULEHAALARI

29.12.2013
Lupasin tyttärelleni tuossa syksyllä, että tekisin heidän tulevalle pienokaiselleen neulehaalarin. Ja niin sitten pistäydyin lankakaupassa ja ostin tulevien vanhempien toiveiden mukaisesti harmaata lankaa haalaria varten. 
Netistä sitten yritin googlettamalla hakea ohjetta vauvan haalarille. En olisi ikinä voinut kuvitella ohjeen löytymisen olevan niinkin haasteellista kuin se sitten oli. Aivan pieniä, siis vastasyntyneiden kokoja en juurikaan löytänyt, tai sitten malli ei miellyttänyt. Lopulta löysin yhden ohjeen, joka edes jossain määrin täytti vaatimukseni. Ohje itsessään oli jokseenkin sekava ja jollen olisi neulonut ennenkin, saattaa olla, että työ olisi jäänyt kesken. Asiaa ei tietenkään helpottanut lainkaan se, etten tehnyt ohjeen mukaista mallikuviota, vaan oman ohjeeni mukaan neuloin palmikkokuviota.
Näin toimien kaikki silmukoiden lisäykset ja niiden vähennykset tuottivat hieman päänvaivaa. Joutuipahan blondikin kerrankin oikein ajattelemaan.
Lisäksi olin luvannut tehdä haalariin hupun, johon ei tietenkään löytynyt netistä ohjetta. Haalarin ollessa muuten valmis, kamppailin siis hupun kanssa. Neuloin ja purin, purin ja neuloin, mutten antanut periksi. Luvattu, mikä luvattu. Lopulta keksin keinon kuinka sain edes siedettävän näköisen hupun kasaan ja nyt työ on siis aikaa sitten luovutettu tuleville vanhemmille. 


Jos jotakuta kiinnostaisi tehdä vastaavanlainen haalari niin ohjetta voi käydä vilkuilemassa osoitteessa;
http://www.tekstiiliteollisuus.fi/naytaohje.php?tuoteid=565&kieli=1

Huppuun taas löysin vinkin osoitteesta;
http://kotipalapeli.blogspot.fi/2011/10/syksy-on-ristiriitaisten-ajatusten.html

Jos haluat tehdä palmikkokuviota, kuten minä, niin kuvio alkaa resorin ja silmukoiden lisäysten jälkeen seuraavasti;
(oikea puoli)
kudo 42 silmukkaa oikein ja 2 silmukkaa nurin, 6 silmukkaa oikein ja 2 silmukkaa nurin, 6 silmukkaa oikein ja 2 silmukkaa nurin ja loput 14 silmukkaa oikein. 
Toinen lahje kudotaan peilikuvana, siis näin:
(oikea puoli)
kudo 14 silmukkaa oikein, 2 silmukkaa nurin, 6 silmukkaa oikein ja 2 silmukkaa nurin, 6 silmukkaa oikein ja 2 silmukkaa nurin, loput 42 silmukkaa kudotaan oikein.

(nurja puoli)
Kudo 42 silmukkaa nurin, 2 silmukkaa oikein, 6 silmukkaa nurin  ja 2 silmukkaa oikein, 6 silmukkaa nurin, 2 silmukkaa oikein ja loput 14 silmukkaa nurin.
Toinen lahje kudotaan myös nurjalta puolelta peili kuvana, siis näin:
Kudo 14 silmukkaa nurin, 2 silmukkaa oikein ja 6 silmukkaa nurin, 2 silmukkaa oikein, 6 silmukkaa nurin ja 2 silmukkaa oikein, loput 42 silmukkaa nurin.

Kudo ohjeen mukaisesti 3 kerrosta ja joka 4.kerros, lisää 1 silmukka seuraavasti:
4. kerros; tee silmukan lisäys kerroksen alussa näin, kudo 1 oikein, lisää 1 silmukka  ja kerroksen lopussa näin, kun puikolla on enään 2 silmukkaa; lisää yksi silmukka ja kudo 1 oikein.

Kudo joka 9. kerros  (= palmikkokuvio)

kudo 42 silmukkaa oikein ja 2 silmukkaa nurin, nosta 3 silmukkaa kutomatta apupuikolle työn eteen ja kudo seuraavat 3 silmukkaa oikein, kudo apupuikolla olevat 3 silmukkaa oikein ja 2 silmukkaa nurin,  nosta 3 silmukkaa kutomatta apupuikolle työn eteen ja kudo seuraavat 3 silmukkaa oikein, kudo apupuikolla olevat 3 silmukkaa oikein ja 2 silmukkaa nurin ja loput 14 silmukkaa oikein.
Toinen lahje kudotaan peilikuvana, siis näin:
(oikea puoli)
kudo 14 silmukkaa oikein, 2 silmukkaa nurin, nosta 3 silmukkaa kutomatta apupuikolle työn taakse ja kudo seuraavat 3 silmukkaa oikein, kudo apupuikolla olevat 3 silmukkaa oikein ja  2 silmukkaa nurin, nosta 3 silmukkaa kutomatta apupuikolle työn taakse ja kudo seuraavat 3 silmukkaa oikein, kudo apupuikolla olevat 3 silmukkaa oikein ja 2 silmukkaa nurin, loput 42 silmukkaa kudotaan oikein.

JOS PALMIKON KUDONTA TUNTUU VAIKEALLE; VOIT KATSOA SELKEÄN KUDONTA OHJEEN TÄÄLTÄ, http://www.yhteishyva.fi/viihde-ja-vapaa-aika/neuleohjeet-ja-askartelu/palmikkoneule/0218010-77379


Kunhan pienokainen on syntynyt ja tiedetään sukupuoli niin sitten tämä mumma (43v) aloittaa uuden kutimen. Sormet jo täällä kovasti syyhyää päästä neulomaan pienokaiselle taas jotakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti