perjantai 8. tammikuuta 2016

VASTASYNTYNEEN TUMPUT

Tein joulupäivänä 2013 vauvalle tumput. Heikosti löytyi ohjeita netistä, joten mukailin hieman löytämääni ohjetta. Langaksi käy lähes mikä vain, vauvan iholle sopiva. Itse käytin lankana alpakan lankaa, jota oli jäänyt yli, kun kudoin vauvalle peiton. 
Puikkoina käytin sukkapuikkoja ja kudoin tumput umpinaisina, näin ei tarvitse tehdä vauvan herkkää ihoa painavia saumoja. 
Puikkojen koko ei saisi olla paljonkaan lankaa paksumpaa.


Tumppujen ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan;

Luo 32 silmukkaa ja jaa silmukat neljälle sukkapuikolle (8 silmukkaa puikolle).
Kudo 2 oikein, 2 nurin ommelta. Tee näitä kerroksia 15.
Kudo nyt aina oikeaa 14 kerrosta.
Viidestoista, aina oikein kerros; kudo 6 oikein, 1 silmukka kutomatta puikolle ja 1 oikein --> nosta kutomaton silmukka kudotun yli (=kavennus). 2 oikein yhteen ja 6 oikein. 6 oikein, 1 silmukka kutomatta puikolle ja 1 oikein --> nosta kutomaton silmukka kudotun yli (=kavennus). 2 oikein yhteen ja 6 oikein.
Kuudestoista, aina oikein kerros; kudo 5 oikein, 1 silmukka kutomatta puikolle ja 1 oikein --> nosta kutomaton silmukka kudotun yli (=kavennus). 2 oikein yhteen ja 5 oikein. 5 oikein, 1 silmukka kutomatta puikolle ja 1 oikein --> nosta kutomaton silmukka kudotun yli (=kavennus). 2 oikein yhteen ja 5 oikein.
Seitsemästoista, aina oikein kerros; kudo 4 oikein, 1 silmukka kutomatta puikolle ja 1 oikein --> nosta kutomaton silmukka kudotun yli (=kavennus). 2 oikein yhteen ja 4 oikein. 4 oikein, 1 silmukka kutomatta puikolle ja 1 oikein --> nosta kutomaton silmukka kudotun yli (=kavennus). 2 oikein yhteen ja 4 oikein.
Kahdeksastoista, aina oikein kerros; kudo 3 oikein, 1 silmukka kutomatta puikolle ja 1 oikein --> nosta kutomaton silmukka kudotun yli (=kavennus). 2 oikein yhteen ja 3 oikein. 3 oikein, 1 silmukka kutomatta puikolle ja 1 oikein --> nosta kutomaton silmukka kudotun yli (=kavennus). 2 oikein yhteen ja 3 oikein.
Yhdeksästoista, aina oikein kerros; kudo 2 oikein, 1 silmukka kutomatta puikolle ja 1 oikein --> nosta kutomaton silmukka kudotun yli (=kavennus). 2 oikein yhteen ja 2 oikein. 2 oikein, 1 silmukka kutomatta puikolle ja 1 oikein --> nosta kutomaton silmukka kudotun yli (=kavennus). 2 oikein yhteen ja 2 oikein.
Kahdeskymmenes, aina oikein kerros; kudo 1 oikein, 1 silmukka kutomatta puikolle ja 1 oikein --> nosta kutomaton silmukka kudotun yli (=kavennus). 2 oikein yhteen ja 1 oikein. 1 oikein, 1 silmukka kutomatta puikolle ja 1 oikein --> nosta kutomaton silmukka kudotun yli (=kavennus). 2 oikein yhteen ja 1 oikein.
Kahdeskymmenesensimmäinen kerros; Katkaise lanka siten, että jätät päättelyä varten noin 20 cm lankaa. Vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja päättele työ. Tee toinen tumppu samalla tavalla.

ps. Nämä tumput ovat kyllä samankokoiset, kuva jotenkin muuttaa mittasuhteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti