sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

PATALAPUT

Vanhoja postauksia tämäkin, siirretty toisesta blogistani. 

Kävin tuossa muutama päivä (tammikuu 2014) sitten kurkkaamassa pienen lankarullan blogia, otsikolla "kirjanmerkkejä" ja innostuin kovasti niistä pienten ihmisten (= lasten) piirtämistä ihmishahmoista. siitä se ajatus sitten lähtikin... Yön yli nukuttuani muistin, että toden totta minullahan on omien lasteni pikku ihmiset ja kukkaset, ikuistettuina patalappuihin ja -kintaisiin. Kun siis lapset olivat pieniä, ehkä siinä kahden ja kolmen vanhoja, tein molempien kanssa kummeille ja isovanhemmille joululahjat. 
Lapset piirsivät  paperille, josta minä sitten kalkiopaperin (mikä sana?) avulla jäljensin kuvan kankaalle ja lopuksi neulan ja langan avulla ompelin  ääriviivat niin, että varmasti pysyvät kankaalla. Lopputulos oli kerrassaan hellyttävä ja toki oli jätettävä myös itsellemmekin yhdet taideteokset.
Mies onnistui käyttämään kintaita ja patalappuja muutaman kerran ja eihän ne nyt enään ole ihan priimat. Toisaalta, elämän jälkihän se niissä näkyy ja onhan siitä jo likimain kaksikymmentä vuotta aikaa kun olemme ne lasten kanssa tehneet. Nyt patalaput ja -kintaat ovat visussa tallessa mutta, tarkoitus on taas saada ne esille. Aiemmin ne roikkuivat patatelineessä.

Tässä siis idea, jos jotakuta vaikka kiinnostaa toteuttaa tämä omien pikku ihmistensä kanssa. Mielenkiinnolla jään odottaamaan, josko itse saisin tällaiset omalta lapsenlapselta, sitten joskus aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti