tiistai 2. helmikuuta 2016

AIKAMIEHEN VILLAPUSERO

Kuten jo aiemmin olen kertonut, poikani tilasi minulta syksyllä 2013 villapuseron, siis äidin kutoman, ei mitään kaupan valmista paitaa. Ja mitä äiti voi muutakaan kuin kutoa paidan, kun poika sellaista pyytää. Villapaita vain ei valmistunut aivan niin vauhdilla kuin olin ajatellut ja poikakin sitä kovasti odotteli. Aluksi kudoin villapaitaa kuviolla, jossa eteen tuli neljä palmikkoa ja yksinkertaisella langalla. Kun olin saanut työn kainalokavennuksia vaille valmiiksi keksinkin, että haluan eteen näyttävämmän kuvion ja itselleni kudontaan enemmän haastetta. Lisäksi minua vaivasi neuleen ohuus, poika kun oli pyytänyt OIKEIN paksua villapuseroa. 
Niinpä poikkesin uudestaan lankakaupassa ja hain lisää villalankaa ja aloitin sitten työn alusta. Nyt kudoin paitaa kaksinkertaisella langalla.
Koska olin aloittanut paidan teon alusta, suunnittelemani aikataulu
meni uusiksi. Olin luvannut myös tyttärelleni, että kudon heidän tulevalle pienokaiselleen neulehaalarin, ennen vauvan syntymää. Vauvan syntymäpäiväksi on laskettu tammikuun alku ja siksi en uskaltanut ottaa sitä riskiä, että olisin jättänyt villaneuleen kutomisen viime hetkille, silloinhan vauva olisi varmasti syntynyt ennen aikojaan ja ilman villaneuletta. Niinpä laskin hetkeksi pojan villapaidan sivuun ja kudoin välissä pienokaiselle neulehaalarin, jonka kutominen ei sekään tietenkään mennyt aivan kuin Strömsössä.
Vihdoinkin joulupäivänä 2013 pojan villapaita oli valmis ja poika äärimmäisen tyytyväinen. Kertoi villapaidan olleen yksi suurimmista odotuksen aiheista joulussa. Nyt ei ole tainnut nuori mies juuri muita paitoja ja takkeja yllään pitääkään.
Seuraavaksi olisi vuorossa villapaita miehelle, sieltäkin on tullut tilaus ja tyttärelle pitkällä varrella olevat sukat ja poika on jo toivonut lisää villapaitoja. Tulevalle pienokaiselle olen myös kehunut tekeväni uuden villa-asun kunhan sukupuoli on selvillä. 
Joten eipä ole vapaa-ajan ongelmia. Tarkoitus kun olisi vielä käydä pojan asunnolla tuunaamassa pari huonekalua ja tehdä yksi iso kahdeksan hengen ruokapöytä kotiin. 

Ja tuo kaikki edellä mainittu kirjoitettu loppu vuodesta 2013, villapusero miehelle, villasukat pitkällä varrella tyttärelle ja monen monta muuta kudinta ja huonekalujen tuunauksia on tuon kirjoituksen jälkeen saatu valmiiksi:)

Mieleiseni malli löytyi täältä 
http://www.novita.fi/index.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=90582

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti